KÖPVILLKOR

Kylkedja
Glada Lådan ansvarar för att kylkedjan inte bryts fram till dess att varorna överlämnats till kund.

Om en vara är slut
Vid eventuell slutförsäljning av en vara i Glada Lådans sortiment så ersätts produkten med en likvärdig produkt avseende pris och varugrupp.

Ångerrätt, returrätt samt reklamation:
Du har inte möjlighet att ångra en livsmedelsprodukt men du har rätt att reklamera en vara om du anser att det var fel på den när du fick den. Kontakta oss så snart som möjligt om du vill reklamera en vara, genom att skicka ett mail till eva@gladaladan.com eller ringa till 070-3614123 och berätta vilken vara det gäller och varför du inte är nöjd med den.

Villkor vid hemleverans:
Leverans sker, om inte annat angetts, till den adress som kunden angivit i beställningen. Kunden ansvarar för att se till att vi når fram till dörren. Kunden ansvarar för att meddela Glada Lådan eventuell portkod och andra hinder för att nå fram till leveransadressen. Kunden förbinder sig att vara närvarande på leveransadressen på leveransdagen under överenskommen leveranstid.

Om kunden inte är närvarande och kan ta emot leveransen så kommer lådan att lämnas utanför dörren. Kunden blir då meddelad om detta och äganderätten av varorna går därmed över till kunden.

Tider för hemleverans:
ÖSTERSUND. Torsdagar 18-21 
STOCKHOLM. Leverans till Hammarby Sjöstad på måndag kl.18-21, leverans till övriga Stockholm tis-ons kl.18-21.

Tider för upphämtning:
ÖSTERSUND. Fagerskrapan 
tors 12-18
BRUNFLO. Sedins färg fredagar 13-17
BRÄCKE. Grillhaket fredagar 16-17
KROKOM. Speedshop fredagar 14-16
ÅRE. Ica Björnänge fredagar 14-18